Voor ondernemers en bedrijven wordt de wereld steeds kleiner. Kansen en uitdagingen houden zich immers niet aan landsgrenzen. Maar risico’s ook niet. Als internationaal ondernemen uw ambitie is, vindt u in Lexcore Belastingadviseurs de juiste partner. Wij adviseren en ontzorgen u graag zoveel mogelijk, zodat u zich maximaal kunt richten op het ondernemen zelf.

Waar beginnen uw internationale ambities?

Welke juridische en fiscale structuur moet u kiezen? Hoe dekt u risico’s zoveel mogelijk af? Welke buitenlandse adviseurs heeft u nodig? Op basis van jarenlange ervaring kunnen wij u uitgebreid adviseren over alle juridische en fiscale aspecten die voor u van belang zijn. Ook werken wij samen met een uitgebreid netwerk van buitenlandse adviseurs, die voor u beschikbaar zijn. Als u nog niet weet in welk land u wilt gaan ondernemen, dan zoeken we graag voor u uit waar dit vanuit juridisch en fiscaal oogpunt het meest aantrekkelijk is. Door onze jarenlange ervaring weten wij namelijk als geen ander de weg hoe een optimale (belastingbesparende) structuur op te zetten.

Fiscaal internationaal

Als een persoon of bedrijf met het internationale fiscale recht te maken krijgt, spelen de fiscale bepalingen van de twee landen een rol. Vaak is er door Nederland een verdrag afgesloten, waarin beide landen hebben afgesproken wie het recht krijgt om te heffen. Toch gaat dit niet altijd helemaal goed en wordt er te veel of te weinig belasting geheven. Lexcore Belastingadviseurs helpt bedrijven bij het doorgronden van de verdragen en bij het vinden van lokale expertise. Dit kan extra waardevol zijn bij: 

  • Uitzending van een expat naar Nederland of het buitenland 
  • Opzetten van een internationale structuur in Europa, de V.S. of het Verre Oosten 
  • Maximaliseren van renteopbrengsten in structuur en vergroten van kansen op onbelaste afwaarderingen 
  • Gebruikmaken van mogelijkheden tot opzet van een (fiscaal) transparante structuur, waardoor inkomen slechts éénmalig belast wordt 
  • Gebruik maken van salary-split bij werkzaamheden in diverse landen 
  • Planning in geval van emigratie/remigratie of immigratie

Wilt u advies omtrent dit thema, bekijk dan snel al onze contactmogelijkheden.