Wonen, werken en/of ondernemen in het buitenland kan vanuit diverse oogpunten een aantrekkelijke optie zijn. Los van het avontuurlijke karakter is ook het verkennen van de mogelijkheden van de ‘fiscale jungles’ een interessante uitdaging. Lexcore Belastingadviseurs hakt zeer regelmatig met dit bijltje.

Fiscale stelsels en ‘taalverschillen’

Wie woont, werkt en/of onderneemt in het buitenland, krijgt te maken met verschillende fiscale stelsels en ‘taalverschillen’. Die maken het altijd interessant om de mogelijkheden te gebruiken die er zijn in het buitenland. Of juist de nadelen in het betreffende land te voorkomen. Maar ook voor mensen die naar Nederland komen, zijn er onverwachte mogelijkheden, zoals de ‘30%-regeling’. Situaties waar internationale tax planning een rol kan spelen, zijn onder meer:

  • Emigratie of immigratie
  • Het opzetten of overnemen van een bedrijf in buitenland
  • Het opzetten van een internationale structuur
  • Werken in verschillende landen (salary split)
  • De aankoop van een tweede woning in het buitenland

Lokale expertise

Lexcore Belastingadviseurs staat met grote regelmaat opdrachtgevers terzijde die wonen, werken en/of ondernemen in het buitenland. Naast eigen specialistische expertise vanuit ons kantoor in Breda, beschikken we over een waardevol netwerk van plaatselijke deskundigen om samen uw zaken optimaal te regelen.

Wilt u advies omtrent dit thema, bekijk dan snel al onze contactmogelijkheden.