Zoveel mensen, zoveel meningen. Zeker in de bouw geldt dit motto, omdat er zoveel partijen zijn betrokken: opdrachtgevers, architecten, constructeurs, projectontwikkelaars, (onder)aannemers en financiers. De kans op juridische kwesties is dan ook groot, bijvoorbeeld bij contracten, oplevering, non-conformiteit, vertraging, meer- of minderwerk en schade. In elk fase kunt u op ons bouwen!

Discussies in de bouw

Het is onvermijdelijk dat er tijdens er een bouwtraject wijzigingen worden doorgevoerd. En meer dan eens leiden die tot discussies over meer- of minderwerk. Ook over de voortgang en kwaliteit ontstaan tijdens de bouw en of na oplevering regelmatig discussies, vaak met consequenties voor de betalingen tot gevolg. Als u op zeker wilt spelen, kunt u de juridisch bouwspecialisten van Lexcore Belastingadviseurs bij uw project betrekken. Wij leveren toegevoegde waarde als het gaat om: 

  • Bouwcontracten en aannemingsovereenkomsten 
  • Verzekeringen (CAR) 
  • Aan- en verhuur van onroerend goed 
  • Financiering 
  • Vastgoedtransacties 
  • Geschillen en aansprakelijkheden 

Dienstverlening na oplevering

Ook na de ingebruikneming van een onroerende zaak kan Lexcore Belastingadviseurs u bijstaan, bijvoorbeeld bij aan- en verkoop, huur en verhuur, optiebedingen, financiering, sale-and-lease-back en appartementsrecht (Verenigingen van Eigenaren). Naast alle benodigde juridische expertise, adviseren we u graag over de mogelijke structuren voor beleggingen in vastgoed. Zo kan het van groot belang zijn een goede structuur op te zetten om voor de toekomst de heffing van overdrachtsbelasting bij verkoop van de aandelen in een onroerend-goed B.V. te voorkomen.

Fiscaal aantrekkelijke structuur

Bij de beslissing tot aankoop van onroerende zaken doet zich ook altijd de vraag voor wat fiscaal aantrekkelijk is. Afhankelijk van de situatie (binnen- of buitenland, eigen (bedrijfs)pand, eigen woning, verhuurde woningen (kinderen?) etc.) kunnen wij u adviseren wat voor u de meest gewenste fiscale structuur is, waarbij we uiteraard de gevolgen voor onder meer de overdrachtsbelasting en omzetbelasting meenemen. 

Wilt u advies omtrent dit thema, bekijk dan snel al onze contactmogelijkheden.