Bij de aan- of verkoop van een bedrijf komt heel wat kijken. Net als bij de bedrijfsopvolging binnen een familiebedrijf, waar vaak ook emotie een belangrijke rol speelt. Helder blijven denken en handelen is altijd het devies. De specialisten van Lexcore Belastingadviseurs staan u hierbij graag terzijde.

Private bedrijven

Na een lang leven ondernemen komt onherroepelijk het moment, dat u als ondernemer uw bedrijf gaat verkopen of overdragen aan de volgende generatie. Of vanuit de koper gedacht: dat u een bedrijf gaat aankopen. In beide gevallen is dit een grote stap, die verstrekkende consequenties kan hebben. Zowel positief als negatief. Een goede voorbereiding is cruciaal.

Lexcore Belastingadviseurs staat ondernemers terzijde bij de aankoop van een bedrijf. Omdat we ook ondernemers helpen bij de verkoop van hun bedrijf, weten we wat er aan beide kanten speelt. Met alle benodigde juridische en fiscale kennis helpen we u in elke fase van het proces: van het opstellen van intentieverklaringen, due diligence onderzoeken, onderhandelen tot en met het opmaken van de contracten.

Familiebedrijven

In Nederland bestaan meer dan 270.000 familiebedrijven. Bijna driekwart van alle ondernemingen! Een drijvende economische kracht, met een geheel eigen dynamiek. Die vraagt om een specifieke aanpak rondom bedrijfsopvolging. Zeker als er meerdere generaties werkzaam zijn, elk met eigen opvattingen en verwachtingen. Ratio en emotie lopen dan al snel door elkaar.

Natuurlijk heeft Lexcore Belastingadviseurs alle juridische en fiscale expertise in huis voor de rol van sparringparter voor familiebedrijven. Naast inhoudelijk kennis hebben we veel ervaring, waardoor we ook de emotionele kanten van de zaak begrijpen. We zijn u graag van dienst in elke fase van uw onderneming. Van het kiezen van de juiste bedrijfsstructuur tot en met de bedrijfsopvolging. En bij alles ertussen.

Wilt u advies omtrent dit thema, bekijk dan snel al onze contactmogelijkheden.