Ondernemers

Bedrijven en ondernemers kunnen niet zonder fiscaal en juridisch advies. Lexcore biedt beide onder één dak. Dat werkt wel zo efficiënt, omdat deze vakgebieden elkaar vaak overlappen. Waarmee kunnen we u helpen?

Bij de aan- of verkoop van een bedrijf komt heel wat kijken. Net als bij de bedrijfsopvolging binnen een familiebedrijf, waar vaak ook emotie een belangrijke rol speelt. Helder blijven denken en handelen is altijd het devies. De specialisten van Lexcore Belastingadviseurs staan u hierbij graag terzijde.

Lees meer over het thema Bedrijfsopvolging

Zoveel mensen, zoveel meningen. Zeker in de bouw geldt dit motto, omdat er zoveel partijen zijn betrokken: opdrachtgevers, architecten, constructeurs, projectontwikkelaars, (onder)aannemers en financiers. De kans op juridische kwesties is dan ook groot, bijvoorbeeld bij contracten, oplevering, non-conformiteit, vertraging, meer- of minderwerk en schade. In elk fase kunt u op ons bouwen!

Lees meer over het thema Bouw en vastgoed

Als ondernemer wilt u zich natuurlijk voornamelijk bezighouden met waar u goed in bent en wat u leuk vindt: ondernemen! Toch krijgt u in de dagelijkse praktijk ook volop te maken met de wellicht minder leuke andere aspecten van het ondernemen, die u vast een stuk minder boeiend vindt; fiscale vraagstukken bijvoorbeeld.

Lees meer over het thema Fiscaliteit

Een bedrijf kan door tal van oorzaken geheel of gedeeltelijk in handen komen van een ander bedrijf. Overnames, splitsingen, fusies of samenwerkingsvormen zijn in het bedrijfsleven aan de orde van de dag. In alle gevallen is een intensieve voorbereiding en gedegen (juridisch en fiscaal) advies raadzaam.

Lees meer over het thema Fusies, overnames en samenwerkingen

Ondernemen gaat niet altijd van een leien dakje helaas. Er zijn allerlei omstandigheden, waardoor een onderneming in zwaar weer kan belanden. Ook dan kan Lexcore Belastingadviseurs van toegevoegde waarde zijn. Om risico’s te analyseren, schade te beperken en een eventuele doorstart mogelijk te maken.

Lees meer over het thema Onderneming in zwaar weer

Voor ondernemers en bedrijven wordt de wereld steeds kleiner. Kansen en uitdagingen houden zich immers niet aan landsgrenzen. Maar risico’s ook niet. Als internationaal ondernemen uw ambitie is, vindt u in Lexcore Belastingadviseurs de juiste partner. Wij adviseren en ontzorgen u graag zoveel mogelijk, zodat u zich maximaal kunt richten op het ondernemen zelf.

Lees meer over het thema Zakendoen in het buitenland

Vermogende particulieren

Ondernemers zijn niet alleen ondernemers, maar hebben ook een privéleven. In de praktijk is de scheidslijn tussen onderneming en privé vaak dun als het gaat om fiscale, juridische en financiële aspecten. Door onze ervaring met bedrijven en ondernemers (DGA’s), zijn wij ook voor vermogende particulieren een interessante partner.

Voor iedereen is het een vervelende kwestie en bij een ondernemer komt het zelfs vaker voor dan gemiddeld; een echtscheiding. Hoewel een echtscheiding doorgaans gepaard gaat met veel persoonlijk leed, proberen we het bij Lexcore Belastingadviseurs in het belang van de klant de situatie zoveel mogelijk op een zakelijke wijze te benaderen.

Lees meer over het thema Echtscheiding

Ondernemingen gaan niet zelden over van ouders op kinderen. Vaak verschuift hierbij een aanzienlijk vermogen. Dat kan in de vorm van liquiditeiten zijn, maar in de meeste gevallen zit het vermogen (ook) in de onderneming verankerd. Hoe gaat u daarmee om? Op welke wijze kan de verschuiving zo fiscaal vriendelijk plaatsvinden?

Lees meer over het thema Familievermogen

Later lijkt misschien nog heel ver weg. Toch is het zinvol om tijdig de juiste maatregelen te nemen, zodat u straks onbezorgd kunt gaan genieten als u wilt stoppen met ondernemen of het wat rustiger aan wilt doen. Het begint met inzicht en overzicht in uw financiële situatie en die van uw onderneming.

Lees meer over het thema Financiële en vermogensplanning

Wonen, werken en/of ondernemen in het buitenland kan vanuit diverse oogpunten een aantrekkelijke optie zijn. Los van het avontuurlijke karakter is ook het verkennen van de mogelijkheden van de ‘fiscale jungles’ een interessante uitdaging. Lexcore Belastingadviseurs hakt zeer regelmatig met dit bijltje.

Lees meer over het thema (Internationale) tax planning

Voor een Directeur Groot Aandeelhouder (DGA) is het niet meer mogelijk om in eigen beheer pensioen op te bouwen in een pensioen B.V. Hiervoor moet u vanaf nu dus ook een verzekeringsmaatschappij in de arm nemen. Lexcore Belastingadviseurs maakt met u graag een verantwoorde keuze, ook voor uw in eigen beheer opgebouwde pensioen.

Lees meer over het thema Pensioen

Beleggen in vastgoed kan momenteel heel aantrekkelijk zijn voor ondernemers/DGA’s, mede door de historisch lage rentestand. Met het oog op de toekomst en het veiligstellen van rendement is het wel zaak om uw beleggingen in de juiste fiscale en juridische structuur te gieten. Ook dat is de expertise van Lexcore Belastingadviseurs.

Lees meer over het thema Vastgoedplanning